නිවසේදී බාබකිව් ක්‍රමයට සම්පූර්න කුකුළෙකු පිස ගන්නා ආකාරය- ‎කවීශ ගලේවෙලගේ ‘ඔක්කොම ඇඩ්ඩින් ඔක්කොම මෙම්බර්’ FB පෝස්ටුව Share කිරීම

1. හම ඉවත් කරන ලද සම්පූර්ණ කුකුලෙක් (කිලොවක් පමණ බර)
2. ලොකු ලූනු ගෙඩි දෙකක් තුනක්
3. පොතු ඉවත් නොකර න ලද සුදුලූනු ගෙඩියක් දෙකක්
4. මාලු මිරිස් කරල් දෙක තුනක්,අමු මිරිස් කරල් කීපයක් කොල පැහැ සහ රතු පැහැ
5. තරමක තක්කලි ගෙඩි දෙකක් පමණ
6. සොයා සෝස් චිලි සෝස් තක්කලි සෝස් ස්වල්පය බැගින්
7. අර්තාපල් අල ගෙඩියක්
8. අවශ්‍ය පමණට ලුනු ගම්මිරිස් ඉගුරු සහ මිරිස් කුඩු ස්වල්පයක් හා විනාකිරි ටිකක්
9. අඹරාගත් අබ ස්වල්පයක්

සාදන ක්‍රමය..
මුලින්ම හම ඉවත් කරගත් කුකුලා පදම් කරගන්න ඕනෑ. මේ සදහා භාජනයකට මිරිස් කුඩු, ගම්මිරිස් කුඩු, ලුනු, තිබේනම් අඹරාගත් ගොරක හා සියඹලා ටිකක්ද දමා විනාකිරිවලින් අනා දියරයක් සේ සාදා එය තුළ කුකුලා දමා හොදින් පදම් වන්න තබන්න දියරය හොදින් මස් තුළට කා වැදීම සඳහා ගැරුප්පුවකින් අනිමින් දියරයි ඇතුළට කාවද්දන්න.මෙසේ කුකුලා දියරය තුළ පැය භාගයක් පමණ තබන්න. විටින් විට දියරය හැන්දකින් මස් මත අතුරන්න.අබ ක්‍රීම්(අඹරාගත් අබ) ද මෙයට එක්කරන්න.
දැන් බාබකිව් එක සාදන්න බලමු.

පළමුව තොසේ තැටිය වැනි භාජනය ගෙන එයට සෝදා ගත් පොතුපිටින් වූ අර්තාපල් ලූනු සුදු ලූනු මිරිස් කරල් තක්කලි යනාදිය අතුරා ගන්න. දැන් එය මතට සෝස් වර්ග ස්වල්පය විසිරුවා හරින්න(බොහොම ටිකක් දැම්මාම ඇති). දැන් ඒ මත පිගානේ ප්‍රමාණයට රවුම් ඊයම් කොළයක් තබන්න.එම ඊයම් කොළය මත පදම් කරගත් කුකුලා තබා දියර ටික ඒ මත විසුරුවන්න. දැන් හරි.

සාදාගත් කුකුලා මෙසේ ටින් එකකින් වසන්න
ඉන්පසු සුදුසු බිමක පිගාන තබා රූපයේ ආකාරයට ටින් එකෙන් වසන්න. දැන් ටින් එක වටේට හොඳට දර දමා ගිනි ගොඩක් ගසන්න විනාඩි 20ක් කින් පමණ ගින්න නිවිගිය පසු රන් වන් පැහැයෙන් බාබකිව් එක සූදානම්.

කුකුලා පැත්තකින් තබා ඊයම් කොලය ඉවත් කොට තැම්බීගිය පිගානේ ඇති සියල්ල හැන්දකින් පොඩි කර ගන්න. එය තමා බාබකිව් සෝස් එක. දැන් මස් කැබලි කොට සාදා ගත් සෝස් වල ගා කෑමට ගන්න. ලුනු මදි නම් ටිකක් එක්කරගන්න.

Image may contain: food
Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s